Песочные корзинки с заварным кремом и ягодами — Божественный десерт!


Песочные корзинки с заварным кремом и ягодами — Божественный десерт!

Отличное сочетание нежного крема, ягодной кислинки с хрустящим тестом

Поделиться

Ингредиенты: 

Для теста:
Мука — 2 стак.
Масло сливочное — 150 г
Сахар — 1 ст.л.
Вода (ледяная) — 5-6 ст.л.
Соль (щепотка)

Для крема:
Мука — 3 ст.л.
Молоко — 0,5 л
Желток яичный — 2 шт
Сахар — 0,5 стак.
Ванильный сахар — 0,5 упак.

Дополнительно:
Ягоды или фрукты
Сахарная пудра

Приготовление:

Рубим ножом холодное сливочное масло вместе с мукой и солью.

Перекладываем крошку в миску и, добавляем ледяную воду (не более 6-ти столовых ложек) по одной ложке, замешиваем мягкое, не липнущее к рукам тесто.

Если тесто получается слишком рассыпчатым и его нельзя скатать в шар, добавьте немного сливочного масла.

Убираем тесто в холодильник.

Готовим крем: смешиваем 3 ст.л. муки (без горки) с несколькими столовыми ложками молока. Хорошенько размешиваем до однородности.

Затем добавляем 2 желтка и снова все тщательно растираем до однородности.

Добавляем сахар и снова размешиваем.

Наливаем оставшееся молоко в другую кастрюльку и ставим на огонь.

Вливаем желтковую смесь тонкой струйкой, постоянно размешивая венчиком.

Варим, постоянно мешая, до загустения на маленьком огне.

Распределяем тесто по формочкам, смазанным сливочным маслом.

Накалываем несколько раз тесто. Это нужно для того, чтобы тесто при выпечке не вздулось.

Выпекаем при 180 С в течение 10-12 минут.

Наполняем готовые остывшие тарталетки кремом.

Выкладываем сверху ягоды или кусочки фруктов и посыпаем сахарной пудрой.

Приятного аппетита!

Автор идеи — Людмила Семенюк

Фотоматериалы — vk.com

Поделиться

28 thoughts on “Песочные корзинки с заварным кремом и ягодами — Божественный десерт!

  1. apvpilk,Thanks a lot for providing us with this recipe of Cranberry Brisket. I’ve been wanting to make this for a long time but I couldn’t find the right recipe. Thanks to your help here, I can now make this dish easily.

  2. hnilusef,A fascinating discussion is definitely worth comment. I do think that you ought to publish more on this topic, it may not be a taboo vpcsgsrc,subject but generally folks don’t talk about such subjects. To the next! All the best!!

  3. “The capitalist countries must have a strong force from the highest leadership, and declare the income\/wealth/opportunity gap is a national emergency and assume the responsibility of redesigning the system so that it can function better.

  4. She said: «What we are worried about is that this is what happened in this case. As a result, European consumers may be deprived of the opportunity to buy cars with the best technology available.»

  5. Now, it’s set to continue that recent proliferation of eye-catching makeups with a new Light Orewood style. A color palette that any NSW fan is sure to be at least somewhat familiar with, this Element 55 applies the aforementioned orewood tone across the upper for a light, breezy look. Accents then arrive via salmon-colored detailing on the eyestays/the collar’s taped seams, while bronze and brown appear on the heel clip and lace loops.

  6. «You can’t describe how bad it was,» he recalled. «People were screaming. I was with my children. I couldn’t tell whether they were all right, it was dark.»

  7. But the issues with this team run deeper than can be solved with a single change. The Warriors have not been able to sustain the «killer instinct» required on championship teams. They’ve had it in the past, so it’s still somewhere within their collective DNA

  8. In the interim,Jordan Biden’s ties to Barack Obama may not mean as much in a field where African-American voters can pick from Sens. Kamala Harris and Cory Booker and may hurt him among Hispanic voters who weren’t exactly keen on the president’s record on deportations.

  9. ixezqjcr,Thanks for ones marvelous posting! I actually enjoyed reading it, you will be a great author.I will always bookmark your blog and will preyuekvi,come back from now on. I want to encourage that you continue your great writing, have a nice afternoon!

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *